UDTALELSER

OM "KURSUS I DEN SVÆRE SAMTALE"

"Jeg deltog i november måned i kurset ”Den Svære Samtale”, som blev afholdt af Helene Egelund.

Kurset kan varmt anbefales, da det gav gode værktøjer til min ledelsesværktøjskasse.

Jeg fik en fantastisk oplevelse af mødet med assertiv kommunikation, som satte ting på plads

i forhold til hvorfor min ageren i nogle situationer førhen er endt i en succes, og andre gange

er endt knap så succesfuldt. Det at blive bevidst om hvad der fungerer i forskellige situationer

har lagt en ny dimension på mit virke som leder.

På kurset evnede Helene at lave en tryg legeplads for deltagerne, hvor der var rum til at prøve ting af.

Det var meget imponerende at mærke hvordan Helene kunne spille en rolle med ganske få input,

på en måde så man rent fysisk kunne mærke ens følelser reagere i rollespillet.

At kunne genopleve en hverdagssituation i et træningsmiljø på den måde, var for mig meget værdifuldt.

I min virksomhed er kurset ”Den svære samtale” obligatorisk for alle ledere. Min gode lederkollega Martin havde talt meget højt om kurset, som han havde deltaget i året før mig.

Han havde sagt, at jeg virkelig skulle glæde mig til det, da det var et af de bedste lederkurser han havde været igennem. Han fik ret!

Generelt har kurset flyttet mit syn på kommunikation og tilgang til mine medarbejdere.

Hvor andre kurser har gjort forskellige ting for at følge op på at man selv fortsætter sin læring,

var der for mig ikke behov for det i forhold til ”Den Svære Samtale”.

Da kurset giver en fantastisk indsigt i din egen person, vil du opdage at den fortsatte læring kommer helt naturligt når du bruger metoderne i hverdagen."

 

Med venlig hilsen

Michael

 

"Helene er en meget kompetent kursusleder. Hun indledte kurset ”Den Svære Samtale” med at skabe et meget personligt og intimt læringsrum mellem sig selv og deltagerne, samt mellem os deltagere indbyrdes, så der fra starten var god og tryg mulighed for at dele erfaringer og prøve strategier af.

Selve kurset var veltilrettelagt, og alligevel var der tid til at vinkle forløbet i den retning vi deltagere havde behov for. Der var plads til dybdegående samtaler, og Helene svævede hele tiden over vandene og sørgede for at holde os på ret kurs, tids- såvel som indholdsmæssigt. Feedbacken fra Helene under workshopdelen var specifik og konstruktiv, blev givet på en diplomatisk måde og er velegnet til direkte implementering i arbejdshverdagen.

 

På det personlige plan er Helene meget givende at være sammen med, og gjorde i kraft af sin personlighed og erfaring kurset både lærerigt og hyggeligt.

Tak for et rigtig godt kursus!"

Med venlig hilsen 

Bende

 

FOREDRAGET  "LIVSGLÆDE STRODS KRONISKE SMERTER" FOR HORTON FORENINGEN

"Vi står midt i en kompleks verden, hvor nypuritismen har fat, hvor medierne døgnet rundt fylder os med angst og utilstrækkelighed - og hvor vi 24/7 overmandes af information, så vi er ved at vælte omkuld her i verdens lykkeligste land, som samtidig er den nation, som spiser mest psykofarmaka.

I dén verden har vi mere end nogen sinde brug for at slukke telefonen, og lytte til fyrtårne, som tør være hudløst ærlige, sårbare, splitternøgne og som af et godt, varmt og modigt hjerte tør og vil give deres besyv til, at vi hver især og sammen kan gøre denne magiske, blå klode lidt mere magisk - og ikke mindst se, føle og mærke magien selv.

Sådan et fyrtårn er Helene Egelund.

Når hun taler, tegner og fortæller, bliver man som tilskuer fænget af hendes ord, viden og livserfaring. Man lytter opmærksomt til og kigger på en kvinde, som ikke er bange for at sætte sit eget liv og sin egen følsomhed i spil for at inspirere os, og plante sit lille, vigtige frø til en bedre verden, hvor angsten, mismodet og usikkerheden i små magiske øjeblikke eller på den store, lange bane bliver udskiftet med tro, håb og tillid. 

Helene Egelunds foredrag danser med glæden, de bor lige midt i nuets kraft, de er fyldt med kærlighed og alle palettens kulører, og hun er værd at flytte til. Ikke blot, fordi man fascineres af hendes evne til at flette sin store erfaring som skuespiller, psykoterapeut, ledercoach og historiefortæller sammen i en smuk buket - men også fordi man bagefter er blevet lidt mere forelsket i dét der pokkers liv.

Og i Helene.

Mine bedste anbefalinger herfra."

Journalist

Bo Østlund

OM WORKSHOP I UDFORDRENDE SITUATIONER 

"Undertegnede har haft fornøjelsen af at samarbejde med psykoterapeut og skuespiller

Helene Egelund i alt 3 gange efteråret 2014.

Første gang til et seminar om Mental Sundhed hos børn og unge for ansatte i Social og Undervisningssektoren.

Anden gang på et kursus for kommende speciallæger i børne- og ungdomspsykiatri og tredie gang på en undervisningsdag for sygeplejersker, læger, psykologer, pædagoger og socialrådgivere.

Hver gang har Helene forstået på empatisk vis at spore sig ind på deltagernes niveau og i rollespil illustrere de svære samtaler man i børne- og ungdomspsykiatrien kommer ud for med unge og deres forældre.

Helene kan spille både ung, voksen, mand og kvinde på overbevisende og følsom vis, så tilskuerne og medspillerne får fornemmelse for, hvordan en ’behandler’- samtale kan føles af disse. Hun forstår at involvere hele gruppen af tilskuere, så disse får lyst til at arbejde med og hjælpe deltagerne i rollespillet.

Helene inddrager teknikker fra skuespillet og bidrager derved til en ekstra dimension på det almindelige rollespil, og til en humanistisk tilgang til den svære patientsamtale.

 

Jeg kan varmt anbefale Helene Egelund til undervisning på kurser, temadage m.v."

 

 

Anne Marie Råberg Christensen

Speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri

Overlæge akutmodtagelsen for børn og unge i Glostrup Hospital

 

UDTALELSER FRA KLIENTER I INDIVIDUEL TERAPI

"Hej Helene!

Jeg har bare tænkt på dig her i den sidste tid og har lyst til at fortælle dig hvorfor. Jeg tænker på det du har lært mig, og kan se at det her nok er det hidtil største jeg har gjort ift at vælge mig selv. At skulle forlade en jeg elsker fordi jeg gerne vil have børn. Jeg tænker på urkvindens styrke og det med at gøre det i handling som jeg kan mærke indeni. Selvom jeg er i sorg og har svært ved at give slip så tror jeg på det kommer en dag ad gangen. Tænker på at du støttede mig første gang og nu kan jeg klare det på min intuition og mit netværk. Tak for alt hvad du har lært mig, jeg vender tilbage når jeg har brug for din hjælp igen. Du har virkelig betydet meget i min udvikling."

 

Kærlig hilsen

Ida 

"Kære Helene

Den første gang jeg var hos dig kom jeg meget hurtigt i dyb kontakt med sorgen over min skilsmisse og frygten for tomrummet.

Jeg ville så inderligt gerne have, at jeg kunne sikre mine børn glæden ved livet, give dem tryghed, ro og stabilitet - ved at ofre mig selv og sætte mine egne behov på stand by.

Jeg kom til dig med en samvittighed der smertede, selvbebrejdelse og flovhed over at jeg havde vovet at tage skridtet tilbage.

Jeg gik fra vores møde med en dybfølt accept og stor forståelse for mig selv. Istedet for at bebrejde mig de valg jeg havde truffet, var jeg i stand til at trøste og forstå mig selv og det gav mig følelsen af at være ok.

Jeg fik en oplevelse af at du var fuldt ud til stede under vores samtale, og du gav mig tryghed til at vove mig ud på "dybt vand", for at undersøge og forstå det der gjorde og stadig gør ondt. 

Hos dig, fik jeg fat på en del af min egen indre styrke, og oplevede accept af at være et sted i mit liv, hvor det er ok at være som jeg er. Der opstod nysgerrighed i mig ift. at undersøge hvem jeg er, når jeg ikke vanemæssigt søger at leve op til mine omgivelsers forventninger. 

Du støttede mig ved din tilgang og med din store ro og dit nærvær. Jeg følte mig både set, hørt og forstået."   

 

Kærlig hilsen

Anitta Andersen

 

  

HELENE EGELUND

LEVENDE LÆRING

Levende Læring - E-mail: heleneegelund@gmail.com - Telefon: 30 28 36 37

             

 

HELENE EGELUND

LEVENDE LÆRING